Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
229.62 KB
2010-12-17 14:40:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
802
2367
Kedves Patiak!

A patiak már 4. éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 13-től új időpontban:
csütörtökönként 14:40-16:40-ig
várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2005 és 2007 között a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait, de van olyan használó is, aki családtagja segítségével lett az olvasónk. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Paton, hogy a falu minden lakójára jutott belőle 4 dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 24 féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatnia a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó Motor, Új Elixír, Fürge Ujjak, GameStar, Ideál, Ifjúsági Magazin, Magyar Konyha, Ötlet Mozaik, PC Guru, Praktika, Príma Konyha, Természetgyógyász, 168 óra, Családi Lap, Képes Sport, Nők Lapja, BORS, Képes Újság, Dumbó, Tücsök).

A nyitvatartási idő alatt használható számítógép segítségével az érdeklődőket – a kezdőket, idősebbeket is – megtanítjuk a számítógép és az internet használatára.
A pati olvasók főként az ifjúsági könyveket, a romantikus irodalmat kölcsönzik szívesen, de videokazettákat is nagy számban kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Pat Önkormányzata megbízásából, a Zalakarosi Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Pat nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.pat.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Patról.

Szeretnénk, ha a Paton élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba, és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden csütörtökön a nyitvatartási időben. A pati lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Pat – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár

Insert failed. Could not insert session data.