Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.18 MB
2022-01-31 14:31:46
 City7 magazin 2022 01 28 004sz 06-07old - Közös érték és mérték.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
290
587
Rövid leírás | Teljes leírás (2.13 KB)

City7 magazin 2022. január 28. 4. szám 6-7. oldal

Közös érték és mérték - Elismeréseket adtak át a magyar kultúra napján
„Utat mutat és teret ad a káprázó képzeletnek, a teremtő akaratnak: vagyis az alkotásnak"
ZALAI HÍRLAP/BENEDEK BÁLINT

Január 22-e a magyar kultúra napja, amiről méltóképpen emlékeztek meg Nagykanizsán is, számolt be róla a Zalai Hírlap. Az ünnepen a város kulturális, közművelődési és közgyűjteményi intézményeinek képviselőit köszöntötték a Medgyaszay Házban. A narrációban a Himnusz születésének története hangzott el, majd Bizzer András alpolgármester tolmácsolta a betegség miatt távol maradó Balogh László polgármester gondolatait.
Nélkülük nem lenne forma - Kulturális intézményeink, az azokban munkálkodók szerepe nélkül nem lenne platform, ahol közös érték és közös mérték születhet - idézte a városvezetőt. - Nélkülük nem lenne forma, amely utat mutat és teret ad a káprázó képzeletnek, a teremtő akaratnak: vagyis az alkotásnak.
Megőrizte az anyanyelvet Cseresnyés Péter államtitkár arról beszélt: a magyar kultúra nem más, mint az életünk érdekében kifejtett cselekvés és azonosságtudat, tradíció és érték, amelyet történelmünk során létrehoztunk. Ez ad igazolást fennmaradásunkhoz, ebben a folyamatban nemesedett életünk, ez őrizte meg a falvak hagyományát, a nép ajkán született dalokat, a keze által formált eszközöket. S mindenekelőtt talán a legfontosabbat: az anyanyelvet.
Kitüntetések
A rendezvényen több terület kiválóságait tüntették ki. Elismerést vehetett át Gödinek Ibolya, a Kanizsai Kulturális Központ közművelődési munkatársa, Tábori Imre, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa és Mikó-Baráth Franciska, a Thúry György Múzeum történész-muzeológusa. Az est zárásaként Berecz András ének- és mesemondó tartott előadást.
Díjazottak a politikusokkal, balról: Cseresnyés Péter, Gödinek Ibolya, Tábori Imre, Mikó-Baráth Franciska és Bizzer András

Insert failed. Could not insert session data.