Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.H  A  L  I  S     O  N  L  I  N  E

Szépirodalmi Tájékoztató Pont

Jelenleg Osvald Éva és Pánczél Edit a tájékoztató könyvtáros e részlegen. Elérhetőségük: info@nagykar.hu
Érdemes tudni, hogy:
- A Kálvin téri főépületben az első szinti olvasótérben található a gyűjteményrész.
- A könyvek szerzők szerinti betűrendben vannak, de ha a könyv sokszerzős (háromnál több), akkor a címük szerint (de a cím esetében nem számít a címkezdő A!)
- Az ajánló asztalokon friss és aktuális irodalomra találhat az olvasó - az egész könyvtárban -, azokról bátran le lehet venni és kölcsönözni lehet a könyveket!
- A  bűnűgyi, sci-fi, idegen nyelvű, hangos könyveket és a nagykanizsai szerzők műveit tematikus polcokon kínáljuk. A legjobb megoldás, ha segítséget kér könyvtárosától!
- Kölcsönzünk hangoskönyveket is, melyeket élvezni lehet például autózás közben is. Nem csak olvasni, de színvonalas előadók hangján hallgatni is érdemes a jó könyveket!
- ÖN IS JAVASOLHAT KÖNYVET A KÖNYVTÁRNAK! Csak annyit kell tenni, hogy a kölcsönzőpulttal szembeni polcról kiválasztja azt, ami tetszik, és kéri a kölcsönzőkönyvtárost, hogy a könyvtár rendelje meg, és ha megjön, értesítsék ki Önt, hogy elvihesse a könyvet. Ha a választott műből van már példány, úgy könyvtárosunk azt kézbeadja rögtön, vagy előjegyzi, ha valaki épp olvassa. Így Ön is részese lehet a könyvtár állománygyarapításának!

        ADATBÁZISAINK        

Irodalmi Nobel-díjasok művei könyvtárunkban

Emlék-olvasótermek A Halis István Városi Könyvtár virtuális emlékhelyein, olvasótermeinkben a Nagykanizsához év idékéhez kötődő jeles írók, költők, irodalomszervezőkről olvashat, lapozhat örökül hagyott régi fotók, dokumentumok között. Így az olvasótermek egyben helytörténeti adatokat is kínálnak.