Az ehető könyvek napjáról, röviden:
Az ehető könyvek napját évente, április 1. körül tartják. Április 1. a francia gasztronómus, Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) születésnapja, aki könyvet írt Physiologie du gout címmel (nyers fordításban: szellemes meditáció az ételen). Április bolondja napja ezenkívül pompás nap arra, hogy megegyük és játékra használjuk szavainkat, azáltal, hogy elfogyasztjuk a „könyveket” ezen a napon. Ez a nap a kultúra megemésztésének, az ételekhez való ragaszkodásunknak és kulturális különbségeinknek az ünnepe is lehet.
A kihívás: csak két szabály van: az alkotásnak ehető alapanyagokból kell készülnie és egy könyv kell, hogy ihlesse. Lehet szójáték a címmel, utalhat egy jelenetre vagy személyre, nézhet ki könyvnek vagy könyvborítónak, vagy valamilyen köze kell hogy legyen a könyvekhez.
Az ehető könyvek napjáról, röviden:
Az ehető könyvek napját évente, április 1. körül tartják. Április 1. a francia gasztronómus, Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) születésnapja, aki könyvet írt Physiologie du gout címmel (nyers fordításban: szellemes meditáció az ételen). Április bolondja napja ezenkívül pompás nap arra, hogy megegyük és játékra használjuk szavainkat, azáltal, hogy elfogyasztjuk a „könyveket” ezen a napon. Ez a nap a kultúra megemésztésének, az ételekhez való ragaszkodásunknak és kulturális különbségeinknek az ünnepe is lehet.
A kihívás: csak két szabály van: az alkotásnak ehető alapanyagokból kell készülnie és egy könyv kell, hogy ihlesse. Lehet szójáték a címmel, utalhat egy jelenetre vagy személyre, nézhet ki könyvnek vagy könyvborítónak, vagy valamilyen köze kell hogy legyen a könyvekhez.