Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
3.98 MB
2024-10-07 14:08:39
 Zalai Hírlap 2001 10 02 230sz 01,05old - Eljött a várva várt nap.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
16
39
Zalai Hírlap 2001. október 2. 230. szám 1, 5. oldal

Már az első napon számos fiatal látogatott el az új könyvtárba
Fotó: Szakony Attila
Honfoglalók a könyvtárban
Nagykanizsa (sz. a.) - Tegnap végre a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a közelmúltban elkészült Halis István Városi Könyvtár. Az új intézményre máris több százan voltak kíváncsiak.
Örömük annak ellenére teljes volt, hogy pár szolgáltatást egyelőre nem vehettek igénybe: az ingyenes internethasználat, a videofilm-kölcsönzés ezen a héten még nem működik. így is számos felfe-deznivaló várt az érdeklődőkre. (Bővebben Eljött a várva várt... címmel az 5. oldalon.)
Eljött a várva várt nap

Több mint 200 ezer kötetet költöztettek át az új polcokra
A fiatalok a könyvtár számítógépes szolgáltatásaival is megismerkedtek Fotó: Szakony Attila
(Folytatás az 1. oldalról.)
Czupi Gyula könyvtárigazgató szerint az álmaik váltak valóra tegnap, amikor végre a nagyközönség előtt is megnyithatták a kapuikat.
- Számítógépes kölcsönzést vezettünk be - mondta Czupi Gyula -, és a vagyonvédelmi rendszerünk is üzemel már. Alapvetően sikerült felkészülnünk a nyitásra, néhány apróság maradt csak vissza, de úgy vélem, ezeket működés közben is ki tudjuk alakítani.
Az igazgató hangsúlyozta: minden kollégája büszke lehet a munkájára, hiszen közös erőfeszítéssel érték el, hogy eljöjjön ez a nap, mely álmaik megvalósulását jelenti. Ez nem volt kis munka, hiszen az intézmény korábbi helyéről több mint 200 ezer kötetet kellett az új épület polcaira átköltöztetniük.
— Nagyon tetszik az új könyvtárépület - mondták egymással összhangban, lelkesen a Rozgonyi-iskola 8/b osztályos tanulói, akik éppen a legfrissebb számítástechnikai játékokról szóló újságokat böngészték a folyóirat olvasó részlegnél, ahol több mint 420 féle nyomdai terméket lehet átlapozni. - Nagyon szép, és tele van érdekes dolgokkal.
Igaz, nincs internet, de reményeink szerint jövő héten már lesz.
Az új könyvtárépületben akár egész napjukat is eltölthetik az érdeklődők. Közben egy kis ízelítőt kapnak a múltból: az intézmény munkatársai kialakították a „Wlassics Gyula"-termet, ahol a kanizsai bibliotéka mintegy 50 éves történetét mutatják be bútorok segítségével.