* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)
675.4 KB | |
2011-03-25 09:02:05 | |
Nyilvános 523 | 1989 | Rövid leírás | Teljes leírás (927 B) | Az ehető könyvek napjáról, röviden: Az ehető könyvek napját évente, április 1. körül tartják. Április 1. a francia gasztronómus, Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) születésnapja, aki könyvet írt Physiologie du goût címmel (nyers fordításban: szellemes meditáció az ételen). Április bolondja napja ezenkívül pompás nap arra, hogy megegyük és játékra használjuk szavainkat, azáltal, hogy elfogyasztjuk a „könyveket” ezen a napon. Ez a nap a kultúra megemésztésének, az ételekhez való ragaszkodásunknak és kulturális különbségeinknek az ünnepe is lehet. A kihívás: csak két szabály van: az alkotásnak ehető alapanyagokból kell készülnie és egy könyv kell, hogy ihlesse. Lehet szójáték a címmel, utalhat egy jelenetre vagy személyre, nézhet ki könyvnek vagy könyvborítónak, vagy valamilyen köze kell hogy legyen a könyvekhez. |